Thursday, March 6, 2008

Ink chat...

Gov : mai kita beli ink
SPR : kenapa pulak Pak?
Gov : nak saje je ambik sikit duit dari rakyat sebelum di tendang pulak..
SPR :ooo.. cam tu.. boleh boleh.. berapa nak charge.. kita 50 50 yeh
Gov : 2.5 milllion cukup la
SPR : ok - mari kita announce kat TV.. sebelum tu kena check dengan tok dulu..
Tok Masjid : oh sah ink ni takde minyak babi.. boleh kita proceed...
SPR : semua rakyat kena sapu ni ye.. ni warning ni..
Gov : Alamak.. kalau ada ink.. cam mana nak buat "Vote - hantu" tu.. alah lupa la. Suruh SPR kata taknak pakai la
SPR : Ye ke.. ok la.. kita buat je apa you cakap Pak
Gov : Bagui.. sekarang kita ada duit ada vote jugak
SPR : Rakyat tidak akan mengunakan ink. Ini kerana semua akan gaduh.. kita tak mau gaduh. kita nak aman dan damai
SPR dan GOV : Baguilah sekarang.. semua settle... mari kita jual balik ink tu dan bikin lagi 2 juta...

P/S Apologies for the bad malay :p

Our goverment can't even make a simple decision on the usage of INK!! Just think about how they are using our money.. our tax and our expertism for their own gain all this while and possibly after this too!!

No comments:

Quotes

 

Asha's Expression's | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates